izdavanje-garaza

Garaže za prodaju: Kako pronaći pravu?

Prodaja garaža danas predstavlja siguran biznis.  Onaj ko se bavi tim poslom zna da su garaže na tržištu nekretnina najisplativija imovina i da se u Srbiji, a pogotovo u većim gradovima, prodaju veoma lako, a izdaju još lakše.

Zašto? Jednostavno, ukoliko želite da pronađete odgovarajući prostor za vaš automobil, a živite recimo u Beogradu, ubrzo ćete shvatiti da garaže za prodaju nije baš lako pronaći. I zbog toga što ih ima samo nekoliko, uvek se nađe kupac koji na vreme želi da obezbedi garažu za svoj automobil.

S druge strane, izdavanje garaža za gazdu predstavlja mnogo sigurniji biznis od izdavanja stana. U tom slučaju on neće morati da misli da li je podstanar, recimo, oštetio ili uništio nameštaj ili je izazvao neki veći problem.

I zato, ukoliko posedujete automobil ili tek polažete za vozačku dozvolu, a živite u velikom gradu, morate istovremeno da razmišljate i o tome da li će vaš ljubimac biti siguran dok nije u saobraćaju. Na taj način štitite svoju i bezbednost svoje porodice, ali i bezbednost drugih vozača.

 

Garaže za prodaju: Kako pronaći pravu?

Sopstveno prevozno sredstvo zahteva veliku odgovornost. Život sa automobilom u gradovima poput Beograda, Novog Sada, Niša ili Kragujevca biće vam znatno otežan ukoliko ne posedujete i svoju garažu.

Međutim, pre nego što uopšte počnete da tragate za idealnom lokacijom, važno je da se pre hvatanja za novčanik fokusirate na prikupljanje podataka i svega onoga što bi trebalo da znate pre nego što odlučite da izdvojite novac za kupovinu garaže.

Pre svega, bitno je da znate koju tačno garažu tražite, odnosno koji su zahtevi vašeg automobila. Na osnovu toga možete da odredite budžet, ali i da saznate koja vam lokacija najviše odgovara. Takođe, površina i funkcionalnost spada u ključne stvari na koje bi trebalo da mislite.

Naravno, garaža bi trebalo da ispunjava sve bezbednosne uslove, inače ćete uzalud potrošiti novac i ubrzo ćete snositi dodatne troškove ne samo na traženje nove, već i na saniranje potencijalne štete na automobilu. Lokacija svakako umnogome određuje cenu garaže, ali vrlo je važno informisati se i o tome da li je uvedena struja, kao i voda, odnosno grejanje.

 

Kupovina i prodaja garaža: Po kojoj ceni?

Sve gorepomenute stavke određuju cenu garaže. Recimo, cena parking mesta kreće se negde između 7.000 do 15.000 evra, iako postoje i one mnogo skuplje. Najskuplje garaže u prestonici Srbije prodaju se u zgradama koje se nalaze pored “Štark arene” i u novobeogradskim blokovima.

Recimo, jednako važno jeste i to da li je na željenoj lokaciji uvedena struja, ali i voda. Takođe, verovatno ključna stvar usled parkiranja tokom zimskog perioda predstavlja grejanje. Svaka od navedenih stavki uticaće na visinu mesečne kirije.

Iako pojedini investitori praktikuju projektovanje velikih garaža u podzemnim etažama koje su znatno jeftinije, postavlja se pitanje njihove bezbednosti.

Trgovci nekretnina objašnjavaju da je mana takvih garažnih mesta što automobili nisu bezbedni od lopova, kao u individualnim garažama koje imaju metalna vrata. Takođe, često se dešava i da prilikom uparkiravanja ili isparkiravanja komšijski auto ogrebe vozilo parkirano pored.

 

Sve dostupne garaže na jednom mestu

Pored toga što se bavi izdavanjem garaža, portal tvojagaraža.rs omogućava vam da na brz i jednostavan način pronađete garažu za prodaju koja će u potpunosti odgovarati vašim potrebama.

Sve što je potrebno da uradite jeste da izaberete tip oglasa (prodaja/izdavanje), grad, opštinu i lokaciju i na taj način filtrirate ponudu koja će vam prikazati sve raspoložive garaže samo na osnovu vaših želja.

Takođe, ukoliko baš vi želite da prodate ili izdate garažu, na sajtu tvojagaraža.rs možete besplatno da se registrujete i samo u roku od nekoliko sekundi postavite oglas koji će tako pronaći najbrži put do vaših mušterija.